Moj internet dnevnik
Marijaterezija
 
UVOD

         

  U Nizozemskoj kozja gripa!!! Što će se dogoditi kod nas???? Sprema li se moj omiljeni u kupnju?????            


                 
OPET SE SELIM
Stvarno sam Pero Pegula pravi pravcati. Ili sve ima svoj rok trajanja pa i blog. Stariji blogeri znaju da mi se i prvi blog marijaterezija pokvario i nisam se mogla služiti njim gotovo mjesec dana, vraćen mi je sa greškama koje ja kao blogerica nisam mogla otkloniti . Na njemu je ostalo
                                          38 687 vaših posjeta
                                             7 454 komentara
 Otvorila sam marijaterezija1 i evo ona se na moju veliku žalost pokvarila. U totalnom rasulu je, arhiva, brojač ,statistike, linkovi i da ne nabrajam tu mi je vaših dragocjenih 
                                            27 184 posjeta
                                              7  594 komentara
  evo me opet na novoj lokaciji , vjerujem da se neću morati ponovo seliti tako skoro i da je ovo konačno.
 Nova adresa je

                                     http.//marijaterezija2.bloger.hr/             
                                                                                             
Blog
ponedjeljak, ožujak 7, 2011
 

 

Papa je rekao kondomi su dozvoljeni, ne u svim situacijama to ćemo malo pričekati ali...

  Prvi kondom se pojavljuje prije Krista, u Egiptu prije 3000 godina! Teško je reći u koju je svrhu ratnik čiju su sliku sa kondomom pronašli upotrebljavao taj kondom , ritualnu ili ipak preventivnu. Zna se da su rimljani izrađivali kondome od mišića poginulih protivnika.        

  Najstariji kondom pronađen je u Engleskoj 1664 izrađen je od ribe, ali radio se i od životinjskih crijeva..Služili su za prevenciju od spolnih bolesti...

 Optimistički  gledano naši praunuci će osjetiti blagodat ove rečenice.

Kondomi su dozvoljeni doduše ne za sve ali jesu.

Treba skupiti hrabrost i reći to bez da se pocrveni onim tisućama ljudi koji su zaraženi spolnim bolestima , onim maloljetnim majkama koje su napustile školu i udaju se ako imaju sreću i dijete ne odgajaju same jer ih je i obitelj napustila.

Da kondomi su dozvoljeni tek sada nakon toliko godina borbe , nisu grijeh. 

Na ovaj post me je potaknula tragična priča moje prijateljice, sigurna sam da za bolest njene kćeri nije kriva samo vjera nego i predrasude . Što prije ih svi kao društvo odbacimo to bolje.

 

edit: 18.00  c/p index 23.11.2010

„Crkva i seksualnost su tema koja je uvek privlačna a ovako precizne reči još nismo čuli“, kaže upravo čovek koji je iz pape i izmamio senzacionalne tvrdnje: novinar Peter Zevald. On je letos uspeo da napravi poduži intervju sa papom; iz toga je nastala knjiga „Svetlost sveta" koja će se sutra (23.11.) pojaviti u knjižarama i u kojoj papa odgovara na pitanja o ličnim, crkveno-političkim i teološkim temama.

Među njima i pitanje: da li katolička crkva nije više principijelno protiv upotrebe kondoma. „On kaže da kondomi nisu rešenje i da je fiksiranje na kondome banalizacija seksualnosti, te da stav crkve o tome zapravo ostaje nepromenjen“, prenosi Zevald. „…čovek ne može da čini sve što hoće“ Zapravo. Ali, u pojedinačnim slučajevima upotreba prezervativa „u nameri da se smanji opasnost od zaraze, može biti prvi korak na putu ka drukčije doživljenoj, ljudskijoj seksualnosti“, rekao je Benedikt u razgovoru sa nemačkim novinarom.

Kao primer, papa je naveo muškarca koji se prostituiše i upotrebljava kondom, čime razvije svest o tome „da nije sve dozvoljeno i da čovek ne može da čini sve što hoće“.

marijaterezija1 @ 15:49 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.